Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

Засудили двох мешканок Станично-Луганського району за участь у незаконному «референдумі» з метою порушення територіальної цілісності України

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року громадянки України погодилися взяти участь у проведенні так званого «Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» з метою порушення територіальної цілісності України.

Так, вказані особи у приміщенні місцевого Будинку культури розмістили виборчі скриньки та кабінки для голосування, столи для «членів виборчої комісії» – організували роботу виборчої дільниці з метою проведення незаконного «референдуму» щодо створення так званої «ЛНР».

Під час проведення псевдореферендуму одна з мешканок виконувала функції «голови виборчої комісії», а саме: видавала «членам комісії» бюлетені для подальшої передачі їх виборцям, координувала роботу виборчої дільниці, за допомогою інших осіб (стосовно яких є інші кримінальні провадження) провела поіменне письмове опитування щодо підтримки «референдуму», передала бюлетені для підрахунку представникам так званої «ЛНР».

Інша особа у якості «члена виборчої комісії», крім вищевказаних дій  з облаштування «виборчої дільниці», напередодні «референдуму» здійснювала заклики щодо активного голосування та участі мешканців с. Верхньобогданівка у зазначеному «заході».

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювані повністю визнали свою провину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Біловодського районного суду Луганської області учасниці «референдуму» визнані винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 2461