Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

Справу за фактом ДТП у Сватовому, в якій четверо людей загинули та семеро були травмовані, направлено до суду

Нагадаємо,  28 листопада 2018 року в  м. Сватове сталася смертельна ДТП, внаслідок якої четверо людей загинули та семеро отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Серед травмованих -  одна малолітня дитина та троє пенсіонерів.

У ході досудового розслідування встановлено, що водій, керуючи несправним вантажним автомобілем «FAW-CA3252», завантаженим 20 тонами піску, рухався зі сторони м. Харкова та на автомобільному мосту  через річку Красна, де на той час проводилися ремонтні роботи, допустив зіткнення з чотирма іншими автомобілями, що рухалися в попутному та зустрічному напрямках.

Проведеними експертизами встановлено, що транспортний засіб мав технічні несправності, за яких забороняється його експлуатація. Крім того, водій під час руху не обрав безпечну швидкість та не врахував дорожню обстановку, чим порушив правила дорожнього руху.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт направлено до Сватівського районного суду Луганської  області для розгляду по суті.

Прокурором заявлено позов інтересах держави, в особі медичних закладів, де потерпілі проходили лікування  на суму понад 50 тис. грн.

Підозрюваний у смертельній ДТП чекатиме суду під вартою у Старобільському слідчому ізоляторі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 


















Прес-служба прокуратури Луганської області

Фото: відділ комунікації  поліції Луганської області


кількість переглядів: 1893