Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

На Луганщині взято під варту найманця «ЛНР» – мінометника, який чотири роки ніс «службу» в підрозділах терористичної організації

Вказану особу виявили та затримали правоохоронці під час перетину одного з блокпостів. У ході перевірки встановлено, що 25-річний мешканець Дніпропетровської області причетний до діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка».

У ході досудового розслідування встановлено, що у  2014 році чоловік добровольцем вступив до лав одного з бойових підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР», за власним бажанням став мінометником та ніс «службу за контрактом» в підрозділах «Народної міліції ЛНР». У складі незаконних збройних формувань, а в подальшому іррегулярних воєнізованих підрозділів окупаційної адміністрації Російської Федерації брав участь у боях зі Збройними Силами України.

Затриманому інкриміновано участь у терористичній організації «ЛНР» та сприяння її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

На даний час досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Луганської області.

Вироку суду бойовик чекатиме під вартою. За вказане кримінальне правопорушення йому загрожує до 15  років позбавлення волі з конфіскацією майн або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1989