Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

Прокурор Луганської області Володимир Янко взяв участь у відкритті громадської приймальні регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях (ФОТО)

У заході взяли участь Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова,  прокурор Луганської  області Володимир Янко, начальник ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександр Карпенко, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької і Луганської областей Павло Лисянський, представники громадськості.

Людмила Денісова наголосила, що громадська приймальня створена для діалогу парламенту  з громадянами на регіональному рівні. Жителі  Луганської області можуть звертатися в будь-який момент, якщо вважають, що їх права порушили. Люди  обов’язково будуть  почутими,  отримають кваліфіковану допомогу.

 "Через збройний конфлікт на Донбасі громадяни піддаються новим викликам, пов’язаним із захистом їхній прав. Це – право на свободу,  недоторканність, соціальний захист, свободу пересування,  вільне волевиявлення під час виборів Президента 2019", - зазначила омбудсмен.


Крім Лисичанська, такі ж громадські приймальні наразі працюють в Маріуполі, Бахмуті та Слов’янську.

Під час зустрічі представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський поінформував про роботу регіонального представництва та подякував прокурору Луганської області за сприяння  та тісну співпрацю у вирішенні проблемних питань.



Після відкриття громадської приймальні Людмила Денісова підписала меморандуми з ГО «Східна правозахисна група» та ГО «Проліска», які займаються захистом прав людини на територіях Донецької, Луганської та Харківської областей.


Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

 

кількість переглядів: 1776