Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

Прокурор Луганської області повідомив про підозру депутату Чабанівської сільської ради Новоайдарського району у проведенні так званого «референдуму» 2014 року

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка в травні 2014 року спільно з іншими особами організувала та провела голосування на «референдумі» щодо підтримки «Акту про державну самостійность «ЛНР» шляхом поіменного опитування місцевих жителів с. Олександрівка Новоайдарського району Луганської області.

Під час голосування жінка та інші члени «виборчої комісії» записували паспортні данні осіб, які приходили на «референдум»,  та видавали «бюлетені» для голосування.

До кола обов’язків мешканки Новоайдарського району, згідно відведеній їй ролі в зазначеному «волевиявленні» входила організація та керівництво роботи «виборчою дільницею», яка розташовувалася у приміщенні місцевого лісомисливського господарства.

Після проведення псевдореферендуму разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи, остання передала «бюлетені» представникам так званої «ЛНР» для подальшого підрахунку та оголошення «результатів».

Натепер жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1877