Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

Поплічника терористів, який готував теракт в Сєвєродонецьку, визнано неосудним

Нагадаємо, що в листопаді 2017 року співробітниками Служби безпеки України на стадії підготовки викрито протиправну діяльність  чоловіка, який за грошову винагороду передавав інформацію про місця розміщення адміністративних будівель (прокуратури та поліції) у м. Сєвєродонецьк, місця дислокації підрозділів, які беруть участь у проведенні АТО, їх кількісний склад, озброєння, умови охорони та у подальшому мав закласти поряд з одним із вказаних об’єктів вибуховий пристрій.

Під час обшуків правоохоронцями вилучено пакет із вибуховим пристроєм – двома тротиловими шашками та електродетонатором.

У ході судового розгляду згідно з висновком судово-психіатричної експертизи встановлено, що обвинувачений на даний час виявляє ознаки хворобливого розладу психічної діяльності у вигляді гострого психотичного розладу, не може усвідомлювати свої дії (бездіяльність) та керувати ними, у зв’язку з чим на підставі статей 503, 513 КПК України до нього застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги. Після виходу із зазначеного хворобливого стану обвинувачений буде направлений у розпорядження судово-слідчих органів.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2046