Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

На Луганщині ухвалено вирок організатору псевдореферендуму у смт Біловодськ на підтримку терористичної організації «ЛНР»

Під час досудового розслідування встановлено, що навесні 2014 року жінка за попередньою змовою з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, забезпечила проведення так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР» у смт Біловодськ Луганської області. Вказана особа, виконуючи відведену їй роль так званого «члена виборчої комісії», приймала від місцевих мешканців документи, звіряла їх за наявними списками виборців та видавала «бюлетені» для голосування у псевдореферендумі.

У подальшому обвинувачена разом з іншими співучасниками злочину провели підрахунок голосів та підписали протокол про результати проведення так званого «референдуму» для подальшого створення так званої «Луганської народної республіки».

Оскільки під час досудового розслідування остання повністю визнала свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Біловодського районного суду жінку визнано винною та  засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1833