Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокуратура довела вину мешканки Луганщини у торгівлі людьми – її засуджено до 6 років позбавлення волі

Під час судового розгляду прокурором доведено, що засуджена надала добровільну згоду на пропозицію особи (досудове розслідування стосовно якої здійснюється в іншому кримінальному провадженні) щодо пошуку осіб жіночої статі для зайняття проституцією. За домовленістю жінка мала отримувати 400 доларів США кримінального прибутку за кожну завербовану та передану особу.

Упродовж квітня-травня 2016 року вказана особа, діючи з корисливих мотивів, завербувала двох дівчат, у тому числі неповнолітню, з метою їх подальшої сексуальної експлуатації на території міста Москва Російської Федерації.

При здійсненні спроби переправлення осіб через державний кордон до РФ зловмисницю затримано працівниками правоохоронних органів.

Жінці інкримінувалося вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи, вчинене щодо неповнолітньої та кількох осіб).

За принципової позиції прокуратури та якісного публічного обвинувачення Лисичанським міським судом Луганської області жінку визнано винною та засуджено до 6 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1640