Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

На Луганщині судитимуть оперуповноваженого Нацполіції та військовослужбовця ЗСУ за розбійний напад і замах на вбивство

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2018 року у співробітника Сватівського відділу поліції виник злочинний умисел на заволодіння грошовими коштами місцевого мешканця у розмірі 100 000 гривень, які чоловік отримав за продаж насіння соняшника. До злочину у якості співвиконавця  правоохоронець залучив свого знайомого військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин ЗСУ.

Розподіливши між собою злочинні ролі, вказані особи озброїлися самостійно виготовленим обрізом мисливської рушниці, спорядженої набоями 16 калібру та у вечірній час доби прибули до будинку потерпілого. У подальшому оперуповноважений залишився в автомобілі, а його спільник, одягнувши на голову балаклаву та взявши з собою обріз, проник на подвір’я.

Господар на момент вчинення розбійного нападу знаходився у будинку зі своєю співмешканкою і трьома неповнолітніми дітьми. Через деякий час він вийшов з помешкання та побачив чоловіка зі зброєю. Коли потерпілий спробував повернутися до будинку – зловмисник вистрілив, чим спричинив вогнепальне поранення.

Заволодіти грошовими коштами нападникам не вдалося. З метою уникнення викриття останні з місця скоєння злочину зникли.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання військовослужбовця правоохоронцями виявлено та вилучено виготовлений саморобним способом арбалет, самозарядний пістолет калібру 9 мм  та елементи гладкоствольної мисливської рушниці марки «ТОЗ-БМ» 16-го калібру.

Оперуповноважений Сватівського відділу поліції обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у житло чи інше сховище).

Співвиконавець злочину – військовослужбовець ЗСУ – обвинувачується  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 263  (виготовлення іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення та переробка вогнепальної зброї), ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у житло чи інше сховище), п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (умисне убивство), вчинене із корисливих мотивів).

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За результатами досудового розслідування прокуратурою Луганської області обвинувальний акт стосовно обох фігурантів у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1871