Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

Організатору схеми розкрадання понад 9 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт автодоріг, повідомлено про підозру

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2016 року після проведення відкритих торгів на закупівлю ремонту трьох автошляхів Служба автомобільних доріг у Луганській області уклала договір з директором комерційної організації (переможцем тендеру), відповідно до якого суб’єкт господарювання зобов’язувався виконати поточний середній ремонт зазначених доріг.

Службова особа підрядної організації, за попередньою змовою з фактичним власником зазначеної юридичної особи (організатором вчинення злочину), взяла на підприємство зобов’язання завершити ремонт доріг до кінця 2017 року, усвідомлюючи фактичну неможливість його належного виконання з огляду на відсутність відповідної матеріально-технічної бази та інших ресурсів.

У подальшому на рахунок підрядника було перераховано частину коштів за виконання робіт у розмірі 13 млн грн.

Однак, директор підрядної організації, діючи за вказівкою організатора вчинення злочину, замість закупівлі необхідних для ремонту матеріалів, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, розпорядився отриманими від Служби автомобільних доріг у Луганській області грошовими коштами на власний розсуд.

Перевіркою виконання робіт встановлено, що вони були виконані не в повному обсязі, а вартість виконаних робіт завищена.

04.02.2019 директору підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою осіб, в особливо великих розмірах).

Наразі, 29.05.2019 організатору вчинення злочину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України (організація та керування заволодінням чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах). Вирішується питання про обрання стосовно останнього запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

У разі доведення вини вказаним особам загрожує до 12 років позбавлення волі та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2006