Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

За клопотаннями прокуратури Луганської області взято під варту бойовика терористичної організації «ЛНР»

У ході досудового розслідування встановлено, що у квітні 2015 року мешканець Біловодського району вступив до лав «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го Армійського корпусу «Народної міліції ЛНР».

Під час несення служби у військовому підрозділі окупаційної адміністрації Російської Федерації найманець терористів заступав на бойове чергування на контрольно-пропускному пункті батальйону у м. Брянка, займався перевезеннями особового складу на стрільби до полігону, а також ремонтував та обслуговував військову техніку підрозділу.

Таким чином, у  складі силового  блоку терористичної організації «ЛНР» бойовик здійснював збройний опір силам Антитерористичної операції, що нанесло шкоду державній безпеці України. Упродовж трьох місяців своєї служби у «Народній міліції ЛНР» чоловік отримував грошове забезпечення.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (умисні дії, направлені на участь у діяльності терористичної організації).

За клопотанням прокуратури Луганської області на підставі ухвали Сєвєродонецького міського суду до  бойовика слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час досудове розслідування триває.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1835