Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно «голови виборчої комісії» незаконного «референдуму» в Станично-Луганському районі

У ході слідства встановлено, що у травні 2014 року громадянин України спільно з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, забезпечив проведення так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» в одному з населених пунктів Станично-Луганського району.

Згідно відведеній йому ролі в зазначеному «референдумі»  обвинувачений вирішував організаційні питання, а саме: оголошував про початок та кінець виборчого процесу на «дільниці», забезпечував збереження скриньок, кабінок і бюлетенів, проводив інструктаж з членами так званої «виборчої комісії» та надавав вказівки щодо підрахунку голосів і формування протоколу за результатами «голосування».

По завершенню «волевиявлення» «голова виборчої комісії» разом з іншими «членами комісії» передав протокол, заповнені бюлетені та списки виборців представникам так званої «ЛНР» для подальшого оголошення результатів псевдореферендуму.

Оскільки під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

На даний час обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено до Біловодського районного  суду Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1963