Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Прокуратура попередила незаконне витрачання понад 250 тис. грн з бюджету при закупівлі м’яса для навчальних закладів

У лютому 2019 року між відділом освіти районної державної адміністрації та приватним підприємцем укладено договір на закупівлю продукції для закладів освіти на суму понад 250 тис. грн.

Однак, перевірка встановила, що при укладенні правочину посадові особи відділу освіти належним чином не перевірили відповідність пропозиції, наданої переможцем торгів, кваліфікаційним критеріям тендерної документації в частині технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Це могло призвести до постачання продуктів неналежної якості та суспільно небезпечних наслідків у вигляді шкоди для життя та здоров’я дітей.

Крім того, в порушення вимог ст.17 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна пропозиція приватного підприємства не містила всієї інформації, яка б підтверджувала відповідність учасника вимогам, визначеним у статті 17 Закону.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, а також з метою захисту життя та здоров’я неповнолітніх, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання рішення тендерного комітету відділу освіти та договору про публічну закупівлю недійсними.

Рішенням Господарського суду Луганської області підтримано позицію прокуратури та задоволено позовні вимоги в повному обсязі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури)

 

кількість переглядів: 1429