Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Заступнику начальника одного з відділів Служби автомобільних доріг в Луганській області повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до 1 млн 400 тис. грн збитків

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами відкритих торгів у  грудні 2016 року Службою автомобільних доріг у Луганській області укладено договір з комерційною організацією на проведення поточного середнього ремонту автодороги державного значення на території Луганської області.

За умовами договору підрядній організації було перераховано аванс за виконання робіт у розмірі 3 млн грн.

Вказана службова особа, на яку покладалася відповідальність за контроль якості та обсягів виконання робіт на об’єкті, не перевіривши зазначену у наданих підрядником документах інформацію, підписала акт виконаних робіт, до якого було внесено недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт.

Зазначені дії службовця призвели до заволодіння власником комерційного підприємства  та її директором бюджетними коштами у розмірі понад 1 млн 400 тис. грн.

Наразі слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області, за погодженням із прокурором, вказаній службові особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано судом запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 38 тис. 420 грн.

Нагадаємо, за даним фактом повідомлено про підозру та спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно власника підрядної організації та її директора за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років  з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

           

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1812