Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата та ще трьох учасників організованої злочинної групи, які заволоділи бюджетними коштами на суму понад 1,3 млн грн

Так, депутату Сєвєродонецької міської ради та ще трьом мешканцям міста Сєвєродонецька пред’явлено обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене організованою групою, що заподіло велику матеріальну шкоду іншим юридичним особам), ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 209 КК України (вчинення дій, спрямованих на маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою).

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат створив та очолив на території міста злочинне угруповання, учасники якого, використовуючи фіктивне підприємство, при виконанні робіт з капітального ремонту покрівлі будівель закладів освіти, об’єктів соціальної інфраструктури та 17 житлових будинків заволоділи понад 1,3 млн грн бюджетних коштів Сєвєродонецької міської ради та в подальшому їх легалізували.

Злочинна схема діяла упродовж 2016 року та була викрита співробітниками 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Під час слідства стосовно всіх учасників злочинної групи обирався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 307 360 грн кожному.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно усіх членів організованої групи затверджено та направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 205 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ч. 4 ст. 190 КК України - позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна; ч. 3 ст. 209 КК України - позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2149