Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактом передачі розвідданих кураторам терористів «ЛНР», незаконного зберігання засобів ураження та наркотиків

За версією слідства, з червня 2018 року вказана особа збирала, а у подальшому передавала у телефонному режимі своєму кураторові – члену «диверсійно-розвідувального підрозділу 2 АК «народної міліції «ЛНР» інформацію щодо сил і засобів Збройних Сил України та правоохоронних органів в зоні АТО/ООС.  Розвідувальні дані стосувалися  місць розташування, переміщення та кількості військової техніки на українських позиціях, а також розміщення військово-технічних споруд.  Для конспірації використовувалися умовні назви для різних видів зброї.

Під час обшуків у громадянина виявлено та вилучено схрон придатних для використання засобів ураження: сім заряджених  ручних бойових гранат РГД-5 та п’ять запалів до них, понад 100 набоїв калібром 5,45  мм до автоматичної зброї  системи АК.

Крім того, знайдено особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено, – канабіс загальною масою 3 кг, а також психотропну речовину амфетамін та прекурсор калій перманганат.

На підставі зібраних доказів вказана особа обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (зберігання бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту наркотичного засобу в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Довідково: за скоєні злочини обвинуваченому  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1804