Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

На Луганщині заочно судитимуть особу, яка обвинувачується в участі у силовому блоці терористичної організації «ЛНР»

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, їй заочно повідомлено про підозру, підозрюваного оголошено в розшук та на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування.

За матеріалами слідства, у травні 2014 року мешканець м. Перевальська Луганської області, усвідомлюючи незаконність дій збройних підрозділів  терористів та політичного керівництва самопроголошеної «ЛНР», добровільно  вступив до «7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції «ЛНР», що дотепер дислокується в окупованому Перевальську. На бойовика покладалася відповідальність за дії воєнізованого підрозділу під час здійснення збройного опору  силам  та засобам, що задіяні в проведенні операції Об’єднаних сил.

На підставі зібраних доказів вказана особа обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій, за попередньою змовою групою осіб, направлених на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) КК України.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8  до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1491