Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

На Луганщині засуджено двох учасників організованої злочинної групи за незаконне переправлення осіб з тимчасово окупованої території через українсько-російський кордон

У рамках кримінального провадження, розпочатого за матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, встановлено, що у вересні 2015 року двоє мешканців Луганської області (один з яких знаходився на території, непідконтрольній державній владі України, а інший – у м. Харкові) створили організовану злочинну групу, метою діяльності якої була організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Групи осіб перевозилися рейсовими автобусами з тимчасово окупованої території Луганської області на контрольовану територію України через територію РФ та у зворотньому напрямку поза встановленими офіційними пунктами пропуску.

На виконання зазначеного плану учасники організованої групи зареєструвалися в псевдодержавних органах так званої «ЛНР» та організували незаконний бізнес з пасажирських перевезень.

Нелегальне переправлення людей здійснювалося за маршрутом Кадіївка (Стаханов) – РФ – Харків та у зворотньому напрямку на неконтрольованій державними органами України ділянці українсько-російського кордону через пункт пропуску «Ізварине», роботу якого було припинено.

Злочинна схема нелегальних перевезень реалізовувалася за допомогою кола осіб, які надавали транспортні засоби для незаконного переправлення через державний кордон України, керували автобусами, а також диспетчерів, які приймали заявки на рейси та продавали квитки.

Отримані у такий спосіб грошові кошти розподілялися організаторами згідно визначених ними частин між іншими учасниками протиправних дій.

У  ході досудового розслідування двоє учасників організованої злочинної групи визнали вину в повному обсязі та надали свідчення, які викривають організаторів злочинної групи, внаслідок чого між ними та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області вказаних осіб визнано винними у вчиненні у складі організованої злочинної групи кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, та засуджено до покарання у вигляді штрафу розміром 100 300 грн кожному.

Досудове розслідування стосовно інших учасників злочинного угруповання триває.

 Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1776