Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

На Луганщині особу, яка співпрацювала з терористами так званої «Луганської народної республіки», засуджено до 8 років позбавлення волі

За матеріалами слідства, яке здійснювалося 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва прокуратури Луганської області, з квітня 2015 року вказана особа "несла службу" в лавах «народної міліції ЛНР», а саме збирала та передавала інформацію щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України в «окремому батальйоні звְ’язку» з метою заподіяння шкоди територіальній цілісності України. Крім того, упродовж 2016-2019 років він забезпечував пропускний режим на окупаційному посту «Ізварине» у складі так званого «державного митного комітету» терористичної організації «ЛНР». Останній відповідав за безперешкодне ввезення з Російської Федерації техніки та засобів ураження, за допомогою яких ведеться збройний спротив силам АТО/ООС, а також здійснював контроль перевезень на тимчасово окупованих територіях Луганської області через закриті українські пункти пропуску.

Учасник терористичної організації «ЛНР» перебував у розшуку та був затриманий працівниками СБУ спільно з Державною прикордонною службою України у вересні 2019 року.

Оскільки обвинувачений сприяв слідству та викривав інших співучасників, з урахуванням позиції прокурора у кримінальному провадженні суд призначив останньому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1694