Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Командира батальйону «Лєший», який брав участь у захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області, судитимуть заочно

За матеріалами слідства, яке здійснювалося слідчими  3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях,  уродженець Запорізької області у квітні 2014 року вступив до лав незаконних збройних формувань та очолив бандформування, учасники якого брали участь у захопленні адмінбудівлі Управління СБУ в Луганській області. Пізніше підрозділ «Лєший» увійшов до складу «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР» з місцем дислокації у приміщенні колишнього Луганського інституту МВС ім. Е. Дідоренка. Вказана особа залучалася до так званої «Дебальцевської операції».

На даний час громадянин продовжує свою протиправну діяльність, очолює один з бойових підрозділів терористичної організації «ЛНР» та бере участь у здійсненні збройного супротиву силам ООС на непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8  до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1690