Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

До суду направлено обвинувальний акт стосовно підприємця, який надав службовій особі ГУ Держгеокадастру у Луганській області 55 тис. грн неправомірної вигоди

У ході розслідування встановлено, що у період  з січня по вересень 2019 року сертифікований інженер-землевпорядник через посередника надавав неправомірну вигоду службовій особі ГУ Держгеокадастру у Луганській області за погодження виготовленої технічної документації із землеустрою та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення  нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням свого службового становища).

Факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою ГУ Держгеокадастру та її пособником розслідувався в іншому кримінальному провадженні слідчими Державного бюро розслідувань. Наразі досудове розслідування завершено, до суду спрямовано обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1667