Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

На Луганщині завершили досудове розслідування за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України

За матеріалами слідства, створив та очолив організовану злочинну групу мешканець Сватівського району, до її складу увійшли ще двоє його знайомих – жителів Троїцького району.

Предметом діяльності злочинного угруповання було систематичне здійснення за грошову винагороду незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Вказані особи займалися пошуком осіб, які мали на меті нелегально перетнути російсько-український кордон, організацією безпосереднього перетину кордону поза вставленими пунктами пропуску, маршрутів переміщення та перебування у прикордонній зоні.

Діяльність злочинного угруповання викрито за матеріалами оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та припинено 03.07.2019 при здійсненні переправлення чотирьох громадян Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка з Російської Федерації  на територію України.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 332 КК України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) стосовно організатора та учасника організованої злочинної групи направлено до суду. Ще один фігурант кримінального провадження перебуває у розшуку.

Покарання, яке загрожує вказаним особам – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти  років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1705