Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

На Луганщині обвинувачений у замаху на умисне вбивство повторно позбавив життя людину

За матеріалами слідства, 31.01.2020 підозрюваний  під час вживання алкогольних напоїв зі своїм знайомим, у ході раптово виниклого конфлікту почав завдавати йому удари руками по різним частинам тіла.  Коли чоловік перестав чинити опір, нападник здавив йому шию руками й не відпускав, доки останній не перестав подавати ознаки життя. Зловмисник залишив тіло на місці вбивства та втік.  За попередніми даними, причиною смерті потерпілого стала механічна асфіксія.

Також встановлено, що, крім цього, зловмисник обвинувачується у вчиненні ще одного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство), який було скоєно у травні 2018 року. Чоловік спричинив ножове поранення, потерпілого вдалося врятувати. У подальшому під час судового розгляду кримінального провадження за клопотанням захисника суд змінив  обвинуваченому запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов’язання.

3 лютого 2020 року Старобільський районний суд Луганської області, враховуючи  повторність злочину  та  наявні  ризики,  підтримав позицію прокуратури та задовольнив клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1553