Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Керівництво прокуратури Луганської області зустрілось з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ФОТО)

У заході також взяли участь перший заступник прокурора області Костянтин Караман, начальник управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Андрій Мордвінов та його заступник Микола Русин.

«Ми високо цінуємо внесок місії Організації Об’єднаних націй в Україні у дотриманні прав людини у зоні конфлікту, а також встановленні миру та безпеки в регіоні», – наголосив Олексій Ляшенко.

Прокурор Луганської області зазначив, що для якісного збирання та документування доказів, розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, передачі доказової бази до Міжнародного кримінального суду у  прокуратурі Луганської області створено нове управління.

На зустрічі обговорювалася поточна ситуація з дотримання прав людини під час збройного протистояння, зокрема цивільного населення, яке проживає  по обидва боки лінії зіткнення в Луганській області.

Окрему увагу приділено виробленню механізму документування випадків порушення міжнародного гуманітарного права та притягнення винних до відповідальності.

Перший заступник прокурора області Костянтин Караман підкреслив, що результати моніторингу місії допомагають встановлювати факти щодо конкретних інцидентів, пов’язаних з порушенням прав людини в умовах збройного конфлікту. Так, за результатами опрацювання 28-ої доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням на тимчасово окупованій території області.

У свою чергу керівниця Краматорського офісу Моніторингової місії  ООН з прав людини в Україні Нігора Сачдєва поінформувала присутніх про результати роботи місії, а також наголосила на необхідності вжиття спільних заходів з метою беззастережного дотримання прав людини в регіоні.

Учасники зустрічі дійшли згоди щодо встановлення діалогу та подальшої співпраці.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2135