Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Вперше за 10 років в Луганській області судитимуть дев’ятьох учасників злочинної групи за організацію мережі грального бізнесу (ФОТО)

За даними слідства, влітку 2018 року у  м. Сєвєродонецьку двоє мешканців створили та очолили злочинне угруповання для надання послуг у сфері грального бізнесу. Відповідно до розробленого плану, підозрювані  мали організовувати роботу п’яти інтернет-центрів. У підпільних закладах клієнти отримували особистий грошовий рахунок. Після його поповнення гравцям надавався доступ до онлайн-казино на встановленому комп’ютерному  обладнанні. У разі виграшу отримані кошти знімалися у відповідних терміналах.

Під час обшуків у зазначених інтернет-центрах правоохоронці виявили та вилучили платіжні термінали «PAY BOX», монітори, системні комп’ютерні блоки, комп’ютерні миші, клавіатури,  флеш-накопичувачі, маршрутизатори, IP-камери, камери відеоспостереження, відеореєстратори, мобільні термінали, грошові кошти.

Учасників організованої злочинної групи викрили за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Луганській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Луганській області.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом, вчинене організованою злочинною групою) прокуратура направила  до Сєвєродонецького міського суду Луганської області для розгляду.

Зазначимо, що це перший випадок направлення до суду справи  вказаної категорії  із фіксуванням у вчиненні злочину такої кількості осіб за останні 10 років в Луганської області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1670