Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2020

Прокурор Луганської області провів особистий прийом ув’язнених в Старобільському СІЗО (ФОТО)

Ув’язнені порушували питання щодо не проведення відповідних процесуальних дій, необхідних для здійснення досудового розслідування, тривалості судового розгляду кримінальних проваджень, незгоди із висновками судово-медичної експертизи, обґрунтованості притягнення до кримінальної відповідальності, порядку застосування ч. 5 ст. 72 КК України, у тому числі за період відбування строку в установі виконання покарань на тимчасово окупованій території  Луганської області за раніше винесеними вироками. Крім того, були звернення з приводу лікування наявних у в’язнів захворювань.

Прокурор області  надав особам ґрунтовні роз’яснення. За прийнятими зверненнями громадян відповідним структурним підрозділам регіональної прокуратури доручено проведення перевірок. Про результати розгляду заявників буде поінформовано у визначеному законодавством порядку.

Під час візиту Олексій Ляшенко з’ясував загальні проблемні питання, над вирішенням яких працює адміністрація слідчого ізолятора для забезпечення  стану законності в установі, покращення матеріально-побутових умов тримання ув’язнених і засуджених. Також він звернув увагу на надання ув’язненим належної медичної допомоги.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1472