Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2020

Один військовослужбовець загинув та четверо отримали поранення внаслідок обстрілу службового автомобіля ЗСУ на Луганщині (ФОТО)

За даними слідства, 1 березня 2020 року поблизу населеного пункту Нижньотепле Станично-Луганського району відкрито вогонь з протитанкової керованої ракети (ПТКР) по військовому вантажному автомобілю, який розвозив продукти харчування. Приблизна відстань до автомобіля становила 3500 метрів, що свідчить про прицільність пострілу. У безпосередній близькості від місця обстрілу – житлові будинки цивільного населення, про що противнику було добре відомо.

У результаті влучання снаряду в кабіну службового автомобіля Збройних Сил України один військовослужбовець загинув, ще четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

У ході огляду місця події вилучено елементи ракети, за допомогою яких приймалися команди для її керування та транспортний засіб, які будуть направлені для проведення відповідних експертиз.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснює 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво – управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

З початку поточного року внаслідок збройного конфлікту на території Луганської області загинуло 30 військовослужбовців, 63 особи отримали поранення, за аналогічний період 2019 року – 6 загиблих та 45 поранених.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 3036