Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

На Луганщині прокуратура вимагає дотримання вимог безпеки під час використання дитячих ігрових майданчиків

За даними прокуратури, органи місцевого самоврядування не вжили заходів щодо визначення балансоутримувачів, не затвердили плани технічної інвентаризації та паспортизації дитячих ігрових майданчиків. Це унеможливлює підтримання об’єктів благоустрою у належному технічному стані, своєчасне проведення технічного огляду та ремонту, а отже і відповідальності ні в кого немає.

Прокурори реагують на виявлені порушення та з урахуванням викладеного направили до Луганського окружного адміністративного суду 5 адміністративних позовів про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування та приведення дитячих майданчиків у відповідність до вимог чинного законодавства.

Прокуратура захищає порушені права дітей на безпечні умови життя і здорового розвитку, отримання можливостей для дозвілля й відпочинку. Забезпечення належного технічного стану дитячих ігрових майданчиків та відповідна їх експлуатація гарантують безпечний відпочинок та дозвілля, попереджують травмування або загибель дітей.

Довідково: відповідно до ст. 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані проводити згідно з планами, затвердженими органами державної влади чи місцевого самоврядування, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою (їх частин). Елементами об’єктів благоустрою є обладнання дитячих, спортивних та інших майданчиків (ст. 21 Закону).

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1432