Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Прокуратура Луганської області наполягатиме на суворому покаранні для голови ОТГ, якого втретє викрито у вчиненні корупційного злочину

Слідством встановлено, що посадовець вимагав та одержав від  представника фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду у розмірі 20 тис. грн за продаж майна об’єднаної територіальної громади  без укладення договору купiвлi-продажу та сплати його реальної вартості на користь ОТГ. Вказану особу затримано 10 лютого 2020 року.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використання службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) прокуратура затвердила та направила до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  слідчим управлінням ГУНП в Луганській області, оперативний супровід забезпечувався Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України.

Зазначимо, що вказаного голову об’єднаної територіальної громади вже втретє викрито у вчиненні корупційного злочину. Так, у 2018 році посадову особу затримано на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди  у розмірі 55 тис. грн (ч. 3 ст. 368 КК України), у 2019 році її ж викрито у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України) та заволодінні бюджетними коштами у розмірі 180 тис. грн  шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України). За обома фактами обвинувальні акти скеровані до суду, їх судовий розгляд  триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1666