Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2020

На Луганщині судитимуть правоохоронців, які катували та погрожували зґвалтуванням для отримання зізнання

За даними слідства, поліцейські умисно катували громадянина з метою отримання визнання вини у вчиненні крадіжки, якої він не вчиняв. Вказані особи, застосовуючи фізичну силу та одягнувши на потерпілого кайданки, примусово доставили його до службового кабінету. Там правоохоронці продовжили вимагати зізнатися у вчиненні злочину, а саме: наносили численні побої, погрожували зґвалтуванням, здійснювали моральний тиск, знущалися та вчинили інші насильницькі дії.

Наразі поліцейські відсторонені від займаних посад. До підозрюваних судом застосовано  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Вказаних осіб викрито за матеріалами Луганського управління ДВБ Національної поліції України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: обвинуваченим загрожує  покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1560