Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Директору одного з комунальних підприємств Лисичанської міської ради повідомлено про підозру у розкраданні коштів шляхом незаконних виплат, що завдало близько 340 тис. грн збитків

За даними слідства, посадова особа з метою особистого неправомірного збагачення та всупереч вимог законодавства уклала з Лисичанською міською радою дві додаткові угоди до трудового контракту – щодо виплати матеріальної допомоги у розмірі 12 середньомісячних заробітних плат та нарахування премії. Протиправні дії керівника підприємства дали йому змогу отримати грошові кошти та спричинили  шкоду комунальному підприємству  у великих розмірах – близько 340 тис. грн.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення вказаної особи  від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обвинувальний акт за ч.ч. 1, 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем з метою  одержання неправомірної вигоди для себе, що спричинило тяжкі наслідки) стосовно секретаря Лисичанської міської ради, який підписував незаконні додаткові угоди до контракту, знаходиться на розгляді у суді.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1840