Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

На Луганщині затримано завербованого спецслужбами РФ українця, який збирав відомості, що становлять державну таємницю (ФОТО)

За даними слідства, у 2018 році громадянин надав добровільну згоду представникам так званого «міністерства державної безпеки ЛНР», які діють на користь окупаційної адміністрації країни-агресора під контролем ФСБ РФ, на вчинення умисних діянь, спрямованих на шкоду обороноздатності України в період збройного конфлікту. Він налагодив контакти з військовослужбовцями ЗСУ, які мають доступ до інформації з грифом секретності «таємно», та за грошову винагороду в 400 доларів США запропонував їм надати документацію, що стосується розробки військового озброєння.

За виконання шпигунських дій затриманий мав одержати грошові кошти на загальну суму у 10 тис. доларів США.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1745