Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

На Луганщині задокументовано черговий факт порушення законів та звичаїв війни незаконними збройними формуваннями РФ (ФОТО)

Даний факт розслідується в межах кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) ч. ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаї війни) КК України.

У ході огляду місця події встановлено, що обстріл з боку незаконних збройних формувань РФ здійснено із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння – міномету калібру 82 мм. Кілька снарядів розірвалося в безпосередній близькості від житлових будинків, внаслідок чого пошкоджено паркани, вікна та фасади будівель.

Такі дії незаконних збройних формувань РФ становили пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення. Це суперечить нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та ст. 25 Гаазької конвенції 1907 року.

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1558