Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

У результаті перевірки прокуратура встановила факт незаконного затримання особи екіпажем патрульної поліції

За результатами перевірки встановлено факт незаконного затримання громадянина службовими особами патрульної поліції та розпочато кримінальне провадження  за ч. 1 ст. 371 КК України.

Встановлено, що 3 квітня 2020 року співробітники Управління патрульної поліції в Луганській області здійснили завідомо незаконне затримання та склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, сп’яніння) стосовно громадянина, який фактично не перебував за кермом транспортного засобу.

Крім того, не зважаючи на те, що протокол стосовно чоловіка складено саме на місці вчинення правопорушення, а він надав усі необхідні документи для посвідчення особи, патрульні поліцейські безпідставно понад три години примусово утримували громадянина.

З урахуванням правил підслідності, визначених кримінальним процесуальним законодавством, кримінальне провадження передано для розслідування до уповноваженого органу досудового розслідування – територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Краматорську.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1370