Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Трьом учасникам організованої злочинної групи, які з погрозами вбивством вимагали у громадянина понад 2 млн грн, повідомлено про підозру

Слідством встановлено, що до злочинної групи увійшли троє осіб – мешканці Донецької області. Її організувала жінка, залучивши свого колишнього чоловіка та знайому.

Відповідно до розробленого плану зловмисники погрожували мешканцю Луганської області – сину місцевого фермера застосуванням фізичного насильства та вбивством, а також вбивством його дітей, пошкодженням майна, якщо він не сплатить так званий «відкуп». Побоюючись за своє життя та своїх рідних, потерпілий був вимушений протягом серпня 2019 – травня 2020 років передати вказаним особам понад 2 млн грн. При передачі останньої частини грошових коштів у сумі 500 тис. грн зловмисників було затримано.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, їхніх офісних приміщень та автомобілів було вилучено грошові кошти у сумі понад 500 тис. грн, 28 тис. доларів США, золоті вироби, мобільні телефони, банківські картки, наркотичний засіб та психотропну речовину. Також встановлено, що за місцем проживання особи вирощували рослини канабісу.

Наразі до підозрюваних судом застосовано запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою з правом внесення застави. Двоє фігурантів сплатили заставу  у розмірі  1 млн  51 тис. грн  та 1 млн 250 тис. грн.

Зазначимо, що злочинну групу було затримано  6 травня 2020 року та повідомлено їм про підозру без  кваліфікуючої ознаки – вчинення злочину у складі організованої групи.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської  області

кількість переглядів: 1702