Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

За участь у проведенні незаконного «референдуму» на підтримку окупаційної адміністрації РФ засуджено ще двох мешканців Луганщини

Стороною обвинувачення доведено, що двоє мешканців Станично-Луганського району взяли участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР»  на виборчих дільницях в селищах Плотина та Розквіт. На підсудних покладалася відповідальність за облік та перевірку мешканців, видачу «бюлетенів», контроль за процесом та порядком голосування на «виборчих дільницях».

Підсумки псевдореферендуму у подальшому використані представниками так званої «центральної виборчої комісії ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації для відокремлення частини Луганської області від території України.

За результатами судового розгляду Біловодським районним судом Луганської області учасників проведення так званого «референдуму» визнано винними у вчиненні злочинів та на підставі угоди про визнання винуватості засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1593