Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

Викрито зловмисників, які з погрозами фізичною розправою вимагали у громадянина 5 тис. дол. США (ФОТО)

Слідством встановлено, що зловмисники  під вигаданими приводами  у період з вересня 2019  року по червень 2020 року вимагали від мешканця смт Мілове  Луганської області грошові кошти у розмірі 5 тис. дол. США. До групи увійшли  двоє жителів Луганщини та Донеччини.

Вимагачі систематично залякували потерпілого, надсилали голосові повідомлення з погрозами фізичною розправою, приїжджали  за місцем його проживання та, здійснюючи психологічний тиск, вимагали з ними безпідставно  «розрахуватися».

24 червня 2020 року  із залученням  співробітників ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, Управління карного розшуку та батальйону особливого призначення «КОРД» ГУНП в Луганській області одного зловмисника – мешканця смт Мілове під час  отримання чергової частини коштів у розмірі 1,6 тис. дол. США затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Місцезнаходження  іншого учасника групи – мешканця м. Маріуполя на даний час встановлюється.

За результатами  проведення слідчих дій вилучено заздалегідь ідентифіковані правоохоронцями грошові кошти та мобільні телефони, що використовувалися для вчинення злочину.

 

Прес-служба прокуратури Луганської  області

 

 

кількість переглядів: 1404