Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

Вперше на Луганщині судитимуть організовану злочинну групу, яка збувала наркотики та психотропи через телеграм-канал

Нагадуємо, у грудні 2019 вперше в Луганській області слідчими та співробітниками управління протидії наркозлочинності ГУНП в Луганській області за процесуального керівництва регіональної прокуратури викрито та затримано учасників злочинного угруповання, які збували на території Луганщини наркотичні засоби та психотропні речовини безконтактним способом – через мобільний додаток «Telegram». Організатор ОЗГ – 23-річний громадянин, його спільники – 20-річний хлопець та 22-річна дівчина. Усі вони є мешканцями  м. Сєвєродонецька.

Реалізація відбувалася за наступною схемою: покупці робили замовлення та перераховували гроші організаторові групи на електронний гаманець «EasyPay», після надходження коштів спільники розкладали так звані «закладки», фотографували їх місцезнаходження та відправляли організаторові злочинної схеми для подальшого переправлення замовникам.

За даними правоохоронців, до злочинної діяльності залучалися неповнолітні, які за грошову винагороду робили написи на фасадах будинків з «рекламою» телеграм-каналу.

У фігурантів  вилучено понад півкілограма психотропних речовин – PVP, амфетамін, МДМА, 5F-MDMB-PICA, 4-метилметкатинон, темамфетамін, а також наркотичні засоби – кокаїн, метадон, канабіс. Крім того, у містах Сєвєродонецьку та Рубіжному задокументовано 40 «закладок» з наркотоваром, що зберігалися з метою збуту.

Під час досудового розслідування проведено 81 криміналістичну експертизу для встановлення усієї доказової бази з метою притягнення наркоділків до відповідальності.

Довідково: санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1265