Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

На Луганщині на території прифронтового Золотого-4 виявлено сім заборонених міжнародними договорами протипіхотних мін (ФОТО)

Встановлено, що 3 липня 2020 року у ході проведення інженерної розвідки на околицях прифронтового населеного пункту Золоте-4 Попаснянського району виявлено сім протипіхотних фугасних мін натискної дії ПМН-2. За інформацією фахівців, ці засоби ураження встановлено противником взимку 2020 року.

Міни моделі ПМН-2 вироблені на території РФ. Це озброєння відповідно до конструктивних характеристик не має механізму самоліквідації, а тому його використання заборонено міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією 1997 року.

За даними слідства, засоби ураження такого типу застосовуються представниками незаконних збройних формувань РФ у Луганській області для залякування місцевого населення та здійснення військової агресії проти Збройних Сил України.

Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження, яке розслідується за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1444