Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Самопроголошеному голові так званої «народної ради Луганської області», який у 2014 році ініціював проведення незаконного «референдуму», повідомлено про підозру

За даними слідства, 5 травня 2014 року так званий голова «народної ради» за попередньою змовою з групою осіб ініціював та провів з’їзд голів районних та міських рад Луганської області.  На вказаному засіданні він від імені «народної ради Луганської області» наділив Валерія Болотова повноваженнями «народного губернатора Луганської області» з підпорядкуванням обласних підрозділів органів влади та силових органів.

Очільник самопроголошеної «народної ради» звернувся до «народного губернатора» з проханням провести референдум щодо визначення статуту Луганської області. Внаслідок цих дій 11 травня 2014 року проведено так званий «референдум» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР»  з метою відокремлення території Луганської області від України, за результатами якого створено окупаційну адміністрацію РФ – самопроголошену «ЛНР».

17 липня 2020 року відповідно до ухвали Сєвєродонецького міського суду Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими третього управління ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1828