Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

Підприємця з Луганщини зобов’язано повернути до місцевого бюджету понад 400 тис грн несплаченої орендної плати за користування землею

Господарським судом Луганської області задоволено позовну заяву Сєвєродонецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Сєвєродонецької міської ради до власника автостоянки про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування земельною ділянкою.

Підставою для звернення органів прокуратури з позовною заявою до суду стало невиконання землекористувачем вимог закону, внаслідок чого місцевий бюджет тривалий час недотримував кошти від орендної плати за землю.

Установлено, що підприємець з 2017 року постійно користується земельною ділянкою площею 0,2 га, розташованою на території міста. На вказаній земельній ділянці знаходяться будівлі, які належать йому на праві приватної власності та використовуються в господарській діяльності. Водночас, правовстановлюючі документи на землю суб’єкт господарювання не оформив, від укладення договору оренди неодноразово ухилявся.

Судом враховано позицію прокуратури та стягнуто з фізичної особи-підприємця на користь міської ради грошові кошти у сумі понад 400 тис. гривень.

 


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 (за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

 

кількість переглядів: 953