Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2020

За участь у незаконному референдумі з визнання самостійності «ЛНР» засуджено трьох членів «виборчих комісій»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури трьох мешканців Луганщини засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що у травні 2014 року засуджені взяли активну участь в організації та проведенні незаконного «референдуму щодо підтримки «Акта про державну самостійність ЛНР» на території с. Нижня Вільхова Станично-Луганського району та м. Золоте Попаснянського району Луганської області. Вказані особи у складі членів «дільничних виборчих комісій» формували списки, видавали місцевим жителям «бюлетені», слідкували за процесом та порядком незаконного волевиявлення, брали участь у підрахунку «голосів».

Результати «голосування» були використані представниками так званої «центральної виборчої комісії «ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації для проголошення самостійності псевдореспубліки.

Вироками Біловодського районного та Рубіжанського міського суду Луганської області громадян України визнано винними  у вчиненні кримінального правопорушення та, враховуючи визнання своєї вини, сприяння розкриттю злочину й викриття інших співучасників, призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1296