Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

За проведення псевдореферендуму з визнанням самостійності «ЛНР» засуджено чотирьох екс-членів виборчих комісій

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури чотирьох мешканців Луганщини засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що у травні 2014 року засуджені взяли активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо підтримки «Акта про державну самостійність ЛНР» на території Станично-Луганського, Троїцького районів та м. Лисичанськ Луганської області. Вказані особи у складі членів «дільничних виборчих комісій» формували списки, видавали місцевим жителям «бюлетені», слідкували за процесом та порядком незаконного волевиявлення, брали участь у підрахунку «голосів».

Результати «голосування» були використані представниками так званої «центральної виборчої комісії «ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації для проголошення самостійності псевдореспубліки.

Вироками Біловодського та Троїцького районних судів і Лисичанського  міського суду Луганської області громадян України визнано винними  у вчиненні кримінального правопорушення та, враховуючи визнання своєї вини, сприяння розкриттю злочину й викриття інших співучасників, призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1668