Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2021

«Голові» окупованого районного суду на Луганщині повідомили про підозру та оголосили у розшук

Керівником Луганської обласної прокуратури «голові одного з районних судів міста Луганська», що контролюється окупаційною адміністрацією РФ, повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). Наразі його оголосили у загальнодержавний  розшук.

За даними слідства, у жовтні 2015 року підозрюваний, діючи всупереч законодавству та Конституції України, очолив районний суд так званої «ЛНР» та почав здійснювати «правосуддя» від її імені. З метою підтримки окупаційного режиму та функціонування псевдореспубліки він бере участь в діяльності окупаційної  «судової гілки влади».

У справах, які розглядаються ним як суддею райсуду, ухвалюються незаконні рішення, що суперечать українському законодавству та порушують права громадян України. Суддівську діяльність підозрюваний, усвідомлюючи протиправність своїх дій, продовжує по теперішній час.

Процесуальне керівництво у кримінальному  провадженні здійснюється групою прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, яку особисто очолює керівник обласної прокуратури.

Досудове розслідування проводиться слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1670