Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

Понад 700 тис. грн збитків під час ремонту об’єктів в обласній спецшколі на Луганщині – судитимуть директора закладу освіти та інженера технагляду

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно директора однієї з обласних спеціальних шкіл на Луганщині за фактами службового підроблення і заволодіння чужим майном (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України) та інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2017 році керівник закладу освіти уклав з підрядною організацією договір на капітальний ремонт двору господарського блока та дитячого майданчика комунальної установи. З метою незаконного заволодіння грошовими коштами він вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості щодо обсягів та вартості ремонту. На підставі цих документів на користь фірми-підрядника безпідставно перераховано понад 700 тис. грн бюджетних коштів.

Інженер технічного нагляду, у свою чергу, затверджуючи акти виконаних робіт, не перевірив достовірність внесених відомостей та підписав їх попри те, що фактично роботи було проведено не в повному обсязі, а їх вартість завищена.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Директору обласної спецшколи загрожує до 12 років позбавлення волі  з 3-річним строком позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна; інженеру технагляду – до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років та зі штрафом у розмірі від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1651