Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

За «замінування» автомобіля на території однієї з філій ДП «Конярство України» чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного мешканця смт Мілове за фактом неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншим тяжким наслідкам (ч. 1 ст. 259 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2020 року чоловік заблокував легковим автомобілем виїзд  завантажених транспортних засобів з території зернового току однієї з філій державного підприємства «Конярство України» на Луганщині, перешкоджаючи перевезенню пшениці до елеватора.

На вимогу представника кінного заводу припинити протиправні дії та прибрати транспортний засіб обвинувачений повідомив про його «замінування» та погрожував вчинити підрив. У подальшому правопорушник зателефонував до чергової частини відділу поліції та здійснив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

За результатами проведеної перевірки  повідомлення про замінування автомобіля не підтвердилося. Вибухових пристроїв та вибухонебезпечних предметів під час обстеження транспортного засобу правоохоронці не виявили.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За вчинене чоловіку загрожує  до 6 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 957