Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2021

На Луганщині двох ексдепутатів засуджено за участь у незаконному референдумі з визнання самостійності «ЛНР»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури засуджено двох колишніх депутатів Передільської сільської ради Станично-Луганського району та Біловодської районної ради за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, 11 травня 2014 року депутати  взяли участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР».

Один з засуджених очолив так звану «дільничну виборчу комісію». Він відповідав за організацію «голосування» на так званій «дільниці», особисто координував дії «членів виборчої комісії».

Ще один – «член виборчої комісії» – під час проведення так званого «референдуму» формував списки виборців, видавав «бюлетені», слідкував за процесом та порядком незаконного волевиявлення, брав участь у підрахунку голосів.

Результати «голосування» використані представниками так званої «центральної виборчої комісії ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації для проголошення самостійності псевдореспубліки.

Вироками Біловодського районного суду Луганської області громадян України визнано винними у вчиненні злочинів та, враховуючи визнання своєї вини, сприяння розкриттю злочину й викриття інших співучасників, призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1312