Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

У Старобільському районі Луганщини виявлено схрон із 15 артилерійськими снарядами (ФОТО)

За процесуального керівництва Біловодського відділу Старобільської окружної прокуратури задокументовано факт незаконного зберігання боєприпасів.

Встановлено, що 2015 року мешканець Біловодської територіальної громади Старобільського району знайшов 15 артилерійських снарядів калібру 152 мм та сховав їх у лісосмузі поблизу колишнього покинутого приміщення будинку культури.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Наразі в рамках кримінального провадження проводяться слідчі та процесуальні дії. Вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру.

Огляд території та вилучення боєприпасів проводилися спільно зі співробітниками 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, відділу поліції № 2 Старобільського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області, спеціалістами вибухотехнічної служби поліції та працівниками піротехнічних робіт ГУ ДСНС України в Луганській області.

Вказані бойові припаси були вилучені та знешкоджені.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Біловодського відділу Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1303