Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

На Луганщині взято під варту чоловіка, який кинув гранату у правоохоронців (ФОТО)

За принципової позиції прокурорів Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області громадянину, який підозрюється у посяганні на життя працівника правоохоронного органу, обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ст. 348 КК України).

Рішення ухвалив Рубіжанський міський суд Луганської області сьогодні, 2 квітня 2021 року.

За даними слідства, вранці 1 квітня 2021 року у ході відпрацювання орієнтування на правопорушника екіпаж патрульної поліції зупинив водія мопеда, зовні схожого на розшукуваного. Чоловік почав тікати та під час переслідування кинув в бік патрульних бойову гранату. Від вибуху боєприпаса поліцейські не постраждали.

У ході огляду місця події було виявлено ще одну гранату РГД, яку зловмисник викинув, тікаючи від патрульних.

Для встановлення місцезнаходження  та затримання особи в області була введена спецоперація. У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів правопорушника було затримано у власній квартирі, де він ховався у коробі ліжка.

Слідством встановлено, що чоловік раніше був неодноразово судимий за вчинення тяжких злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції №1 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

Слідство триває. За протиправні дії чоловіку загрожує  від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 882