Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

Луганська обласна прокуратура відстояла справедливе покарання за вбивство рідної матері

Луганська обласна прокуратура при повторному перегляді кримінального провадження Луганським апеляційним судом відстояла 12  років позбавлення волі обвинуваченому в умисному вбивстві своєї матері (ч. 1 ст. 115 КК України).

За матеріалами кримінального провадження, у березні 2016 року мешканець Біловодського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час конфлікту з матір’ю на ґрунті особистих неприязних відносин вдарив її ножем в шию. Від ножового поранення та ушкодження життєво важливих органів жінка померла.

Старобільський районний суд Луганської області, надавши належну оцінку доказам, погодившись з обвинуваченням та визнавши його доведеним, призначив чоловіку покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

У свою чергу, Луганський апеляційний суд задовольнив апеляцію сторони захисту, скасував вирок суду першої інстанції та закрив провадження у зв’язку з відсутністю, на думку колегії суддів, достатніх доказів для доведення винуватості в суді і вичерпанням можливості їх отримати.

Вказане рішення суду апеляційної інстанції було оскаржено потерпілою та прокурором до Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Верховний суд погодився з доводами касаційних скарг та призначив новий судовий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Наразі вирок набув законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 966